L estiu de 1936, el vaixell que portava el gran escriptor Stefan Zweig cap a Amèrica va fer escala al port de Vigo. Amb els dramàtics ressons de la Guerra Civil a l ambient, el cèlebre autor d El món d ahir va passejar pels carrers de la ciutat gallega i va entrar en contacte amb una realitat no gaire distant dels totalitarismes que l havien forçat a abandonar, desencantat, la seva estimada Europa. Durant el passeig, Zweig es va aturar davant l aparador d una petita llibreria i va conèixer el seu propietari, en Ramón, un home que, com ell, és conscient de l immens tresor que suposa la literatura. Aquesta trobada serà l inici d una fugaç, però valuosa amistat, el llegat de la qual s estendrà en el temps molt més del previst inicialment.
Amb aquest escenari, Francisco Uría obre la trama d un relat que emociona el lector gairebé des de la primera pàgina. Amb un estil clar i suggeridor, l autor ens submergeix en una atmosfera d un encant especial, no exempta de certa nostàlgia, en què se serveix de diversos personatges per fabular el passeig de Zweig a la ciutat olívica, en una història on els llibres i els records juguen un paper essencial.
AUTOR
FRANCISCO URÍA, nacido en Alicante (1965), es licenciado y doctor en Derecho, abogado del Estado en excedencia y desempeña un puesto de responsabilidad global en una firma internacional de servicios profesionales. Anteriormente ocupó distintos cargos en la Administración del Estado y en la Asociación Española de Banca. Al margen de sus publicaciones en el ámbito de la regulación financiera, su doble pasión por la historia y la literatura le han llevado a escribir distintas obras en esos campos y en formato diverso (relatos cortos, obra teatral y novela), entre las que destacan "La pequeña librería de Stefan Zweig", editada por Berenice, que recabó una calurosa acogida, y "A orillas del Rubicón", coescrita con José Luis Hernández Garvi.
|